Get
social

Hindu Nights / 05-03-11 - Events | HiNDU NiGHTS

Menu

Hindu Nights


Hindu Nights - Sat 05-03-11, Kunstencentrum Viernulvier

Concertzaal

Icons Bar

General Info

Concept

Hindu Nights ontstond in het voorjaar van 2008 als vuist tegen de 13-in-een-dozijn r&b, elektro en techno feestjes die het Belgische nachtleven beheersen. Het land waar elk gehucht zijn eigen festival heeft, waar Pukkelpop en Rock Werchter steevast uitverkopen en concerten van Peter Doherty,The Streets en Kings of Leon volle zalen lokken, gaat enkel uit op goedkope ninetiesnummers en commerciële house?

Hoog tijd dus voor een mentaliteitsverandering: rock and roll op de dansvloer! Niet meer dansen op doffe beats, maar op poppy gitaren.Geen David Guetta of Felix da Housecat, maar Arctic Monkeys, Oasis en Amy Winehouse. Feesten op Britse wijze met andere woorden.

Initiatiefnemers Peter Verbeke en Pieter Schaut bundelden de krachten met oudgedienden Phil Smith (Oasis tour-dj) en Paul Gallagher (jawel, broer van), en de eerste Hindu Nights was geboren. De toen nog onbekende The Black Box Revelation zorgde in een éivolle Make Up Club voor elektriciteit.  De eerste Hindu Nights was een revelatie, het begin van iets groots.

En zo geschiedde; de uitverkochte edities stapelden zichzelf op, Hindu Nights kreeg zelfs een vervolgstuk op de Lokerse Feesten in 2009 en 2010, waar ze de muziek verzorgden tussen en na de optredens van Peter Doherty, Manic Street Preachers, The Sex Pistols, Babyshambles, The Van Jets, Paul Weller en The New York Dolls. In 2010 stak Hindu Nights definitief de Oost Vlaamse provinciegrenzen over met een derde uitverkochte editie op rij in Het Depot te Leuven waar het rock ’n roll circus opnieuw neerstrijkt op 18 februari 2011.

Maar de hoogmis zal ongetwijfeld de tweede editie in de Gentse VOORUIT zijn met een prachtige line up voor wellicht alweer een uitverkocht indie en rock ‘n roll feestje; en dit in de prachtige, exclusieve en legendarische concertzaal die ook de vorige editie hélemaal volgelopen was.

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be

Pictures and videos