Get
social

Hindu Nights / 17-10-15 - Events | HiNDU NiGHTS

Menu

Hindu Nights


Hindu Nights - Sat 17-10-15, Kunstencentrum Viernulvier

General Info

Concept

Het idee voor Hindu Nights begon zich 10 jaar geleden te vormen nadat Hindu Nights bezieler Peter Verbeke naar Engeland verhuisde. Hij zag Amy Winehouse snooker spelen in ‘The Good Mixer’, maakte een uitverkocht concert van Arctic Monkeys mee - lang voordat ze hun eerste single uitbrachten én hij was er getuige van de (eerste) reunie van The Libertines in een kleine pub. Je kon gewoon voelen dat het speciale tijden voor de muziekindustrie waren. Een vrijdag- of zaterdagavond begon op café en werd vervolgd in indie clubs als de NME avonden in KOKO waar 16-jarigen meezongen en dansten op nummers van de Beatles en de Beach Boys.

In België waren zulke taferelen ongezien. Het was alsof er werd teruggekeerd naar ‘The Swinging Sixties’ toen Londen de hoofdstad van Rock ‘n Roll was. Het is dan ook die tijd die altijd een grote inspiratiebron voor Hindu Nights is geweest. En nu laat ook het Film Fest Gent er zich door inspireren. De focus van het filmfestival ligt dit jaar op de Britse cinema en ze kozen het Britse icoon Twiggy als hun officiële poster girl. Twiggy was niet enkel het eerste model met de status van een superster, maar ook de incarnatie van die vrije spirit in de Sixties waarbij Londen het bruisende centrum was van alles wat jong, hip, gedurfd en kleurrijk was.

Een samenwerking tussen Hindu Nights en Film Fest Gent blijkt dit jaar dan ook een perfecte match en we zijn maar wat blij de officiële Film Fest party genoemd te mogen worden.

Meer dan ooit is immers duidelijk dat ook hier een nieuwe generatie jongeren teruggrijpt naar de poppy gitaarmuziek van The Beatles en / of de zwoele soul van The Supremes.  En Hindu Nights is ‘the time & place for all things rock ’n roll’. Jongens met Chelsea boots, Adidas trainers & Fred Perry t-shirts en meisjes met skinny jeans, vintage skirts & Twiggy haircuts. Hindu Nights blijft na 7 jaar van steevast uitverkochte zalen nog steeds de party waar iedereen luidkeels meezingt en voluit danst wat altijd leidt tot een immer uitgelaten sfeer die je alleen terugvindt in Britse voetbalstadions en concertzalen.

Met de gekende residents en twee bruisende live-acts!

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be