Get
social

Hindu Nights / 24-09-11 - Events | HiNDU NiGHTS

Menu

Hindu Nights


Hindu Nights - Sat 24-09-11, Kunstencentrum Viernulvier

Concertzaal

Icons Bar

General Info

Concept

Hindu Nights was van bij de start in 2008 een recht schot in de roos. Hindu Nights stapte af van de 13-in-een-dozijn r&b, elektro en techno feestjes die het Belgische nachtleven beheersten en koos resoluut voor rock and roll op de dansvloer.

Gedaan met dansen op doffe beats, maar terug naar samen uit de bol gaan op poppy gitaren. Het land waar elk dorp zijn eigen festival heeft, waar Pukkelpop en Rock Werchter steevast uitverkopen en concerten van Peter Doherty,The Streets en Kings of Leon volle zalen lokken, kiest nu ook massaal voor deze parties waar de dj’s hen nummers van Arctic Monkeys, Oasis en Amy Winehouse voorschotelen. Hindu Nights heeft ons geleerd om opnieuw te feesten op Britse wijze met andere woorden.

Nadat de eerste edities steevast uitverkochten, werd Hindu Nights in 2009 en 2010 zelfs gevraagd om op de Lokerse Feesten de muziek te verzorgen tussen en na de optredens van Peter Doherty, Manic Street Preachers, The Sex Pistols, Babyshambles, The Van Jets, Paul Weller en The New York Dolls. Ze staken ook de Oost Vlaamse provinciegrenzen over met verschillende, eveneens uitverkochte edities in Het Depot te Leuven.

Sinds 2010 strijkt het rock ’n roll circus in Gent steevast neer in de Vooruit waar het naar ongekende hoogtes werd gekatapulteerd. De prachtige, exclusieve en legendarische concertzaal liep keer op keer helemaal vol met muziekliefhebbers die er in een aangepast decor feestten tot het ochtendgloren.

Een hele reeks grote Britse gasten als Drew Mc Connell ( Babyshambles), Dean Mumford (The Rifles), Jeff Automatic ( NME, Club Koko) en Paul Gallagher ( tevens initiatiefnemer na een ontmoeting met Peter Verbeke uit Gent), kregen er het gezelschap van Belgische pop & rock legendes als Broken Glass Heroes en The Black Box Revelation en dj’s als Eppo Janssen (Pukkelpop ) en de residents: Hindu radio Dj’s met Gunther Desamblanx die ondertussen het Hard to Beat programma met dezelfde filosofie runt op Studio Brussel.

En nu vinden we bij Hindu Nights dat de tijd rijp is om ook live muziek opnieuw te introduceren. We denken dat wij nu het perfecte podium kunnen geven ( meer dan 1000 bezoekers ;-) aan jonge beginnende artiesten en bandjes. Op deze editie zullen twee korte live sets worden geïntroduceerd waarbij Jeff Wootton mee zal kiezen wie er voor deze eerste keer mag bij zijn.

Voel jij je geroepen om met je band een kans te wagen, stuur dan zo snel mogelijk je demo’s  ( met maximaal drie nummers op de oude manier ... dwz op cd ) naar :

Hindu Nights
Lucas de Heerestraat  87
9000 Gent

 

Wie weet deel je dan het podium met onze grote gasten ...

Eerst en vooral Jeff Wootton die origineel afkomstig is uit Manchester  maar naar London verhuisde om Steve Young’s band ‘The Black Marquee’ te gaan vervoegen. Zijn talent ging niet onopgemerkt voorbij en Daman Albarn nam hem mee als gast muzikant op de laatste Gorillaz tour. Op het einde van die tour verliet Jeff Gorillaz om in Liam Gallagher’s nieuwe band Beady Eye te stappen waarmee hij momenteel de hele wereld rond reist.

Daarnaast ook Phil Smith die in het begin van de jaren ’90 begon te dj-en in Manchester waar hij de legendarische Stone Roses ontmoette die hem meteen meenamen als tour-dj op hun eerste wereldtournee. Nadat de Roses splitten, werden zijn diensten ingelijfd door Noel Gallagher en Oasis van 1997 tot het einde van de band in Parijs in 2009. Na deze party vertrekt Phil opnieuw op wereldtournee als tour-dj. van Noel’s High Flying Birds.   

Ze krijgen het gezelschap van Katia Vlerick, één van de beste muziekjournalisten in België op dit moment ( o.a. voor Humo) die ooit één van de beste programma’s op Studio Brussel leidde nl. Rock Ahoy. Bovendien gaan er geruchten de ronde dat dit programma binnenkort terug komt ...  En uiteraard zijn ook de resident Hindu Radio Dj’s van de partij.

 

Deze editie van Hindu Nights staat in het teken van het genie en talent van Amy Whinehouse en alle dj’s zullen aandacht aan haar nummers besteden in hun sets !

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be

Pictures and videos