Get
social

Hindu Nights NYE 2015 / 31-12-15 - Events | HiNDU NiGHTS

Menu

Hindu Nights NYE 2015


Hindu Nights NYE 2015 - Thu 31-12-15, Kunstencentrum Viernulvier
 • The Spectors (live)
 • The Modernists
 • Marx & Sparx
 • Olly Soul Train
 • Lucy Tunes
 • Way DJs
 • HiNDU RADiO DJ's
 • Young Rascal
 • Twisted Melon
 • Dilly Boys
 • Eton Rifles

General Info

Concept

Dankzij HiNDU NiGHTS heeft rock ’n roll de plaats heroverd die het ergens eind de  jaren ‘80 in het Gentse nachtleven kwijtspeelde aan talloze genres waarin vooral ‘beats’ centraal stonden.  We lazen onlangs een blog waarin stond dat HiNDU Nights niet zo origineel is aangezien er altijd opnieuw dezelfde muziek wordt gedraaid en de dj’s eigenlijk niet eens goed kunnen mixen.

En we moeten toegeven dat dat meisje gelijk had. Anderzijds vinden wij dat niet echt een probleem. Er zijn immers meer dan genoeg avonden waarop je kan gaan ‘dansen’ op de tonen van Dimitri Vegas & Like Mike of Avici. Die avonden lopen bovendien vol met slecht geklede figuren maar dat is weer een ander verhaal.

HiNDU NiGHTS toont voor ons nog steeds dat er niets sexier is dan meisjes die dansen op The Beatles, Aretha Franklin en Arctic Monkeys. Wat begon in de fantastische Make Up Club mondde uit in talloze uitverkochte nachten in de Vooruit. In onze 7-jarige geschiedenis was zelfs elke editie tot op heden volledig uitverkocht. Een impressionant record en meer moet dat voor ons niet zijn.

Voor het vierde jaar op rij zal Hindu Nights er voor zorgen dat ook het oude jaar in complete rock ‘n’ roll stijl kan afgesloten worden. Met niet minder dan 4 area’s zal iedereen die dol is op de sfeer van de Sixties, een fantastische winternacht kunnen beleven.

In de Hindu Ballroom gaan we resoluut voor Indie met de grootste hits van Arctic Monkeys, Kings of Leon en Oasis om er maar enkele te noemen. Voor een dikke streep Rock ‘n’ Roll zal je terecht kunnen in het Jack Daniels Café waar je je kan laten gaan op de hits van onder meer The Rolling Stones, Sex Pistols en The Beatles. Wie zin heeft in wat zwoelere Motown & Soul nummertjes, zal zijn of haar hart kunnen ophalen aan danspasjes in de Northern Soul Attic. Verwacht je daar aan de funky sounds van The Temptations, Diana Ross & The Supremes en Jackson. Need a break? Check dan Rudolph’s Winter Terrace met live muziek, vuurkorven, Jagermeister, Gluhwijn, dekentjes, sigaretten, vodka en warme chocolademelk ( met vodka).

De muziek wordt jullie gebracht door de bekende ‘usual suspects’ en nog meer dj’s die niet kunnen mixen ( maar wel een voortreffelijke smaak hebben als het op rock ‘n’ roll aankomt) naast enkele wel gesmaakte live bands.

Hoe de finale line-up er precies zal uitzien, maakt eigenlijk niet veel uit want de sfeer blijft immer dezelfde: een uitbundige massa die luidkeels meezingt en verlangt naar de beste classics.

Tickets zijn vanaf nu te verkrijgen via hindunights.be/tickets. Haal de jouwe snel in huis als je dit rock ‘n’ roll festijn niet wil missen want de NYE editie is altijd nog sneller uitverkocht dan de andere.

Location

Kunstencentrum Viernulvier

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.viernulvier.be